Quote
eline:
wouw jij mag wel een x voor me koken
Eline hierbij een lekker recept:
Men neme:
1/2 krop andijvie
6 ansjovisfilets (leg ze in melk om te ontzouten)
2 tonijnbiefstukken (moeten zeer vers zijn)
3 eetlepels citroensap
Wat peper
1,5 eetlepel kappertjes
8,5 eetlepel olijfolie ( niet de bittere soort)
Verwijder de buitenste bladeren van de andijvie en snijd de rest in dunne reepjes. Was de andijvie en laat het goed uitlekken. Spoel de ansjovis af en dep ze droog met keukenpapier en snijd ze fijn. Pureer in een keukenmachine het citroensap, 8 eetlepels olijfolie, de ansjovis en de kappertjes tot een dressing. Breng het op smaak met wat peper. Smeer de tonijn dun in met olie en bestrooi het met peper. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag of grilpan en bak de tonijn in ongeveer 4 minuten rosé en keer ze halverwege. De tonijn moet van binnen een beetje rood zijn anders wordt ie zo taai als een schoenzool.
Verdeel de andijvie over 4 borden. Snijdt de tonijn in dunne repen en verdeel het over de andijvie. Roer de dressing nogmaals goed door en besprenkel het over de salade.
Smakelijk eten