McDonalds stopt met pink slime
De Amerikaanse McDonalds stopt met het gebruik van het zogenaamde pink slime in hun vlees. Pink slime is vleesafval dat in ammonia wordt gedoopt om de
lees verder bij Spits »Gerelateerde artikelen
Alleen al de naam "Pink slime" oftewel "roze kwijl" . Gatver!
@ledi: het klink inderdaad oneetbaar
en natuurlijk goedkope troep
Dat 100 % rundvlees moeten we dus ook met een korreltje zout nemen.
we weten niet meer wat we eten als je niet helemaal zelf klaarmaakt je weet niet wat ze overal door doen dat is soms jammer maar soms wil je het ook niet weten
Ik kom nooit bij de Mac. En nu weet ik ook weer waarom! Een lekkere hamburger kan je toch ook zelf maken met een tartaartje en wat spullen er in en er op.
Wie weet wat ze er nog meer in stoppen. Ik vind McDonalds spul dan ook niet te vreten.
Ik ben sprakeloos
Tja denk eens aan de frikadel!!!
Wie zegt dat de pink slime geen 100% rundvlees is? Slachtafval kom ook van het rund hoor
@Wimmeke68: ook in de tijd dat ik nog vlees at, heb ik nóóit een frikadel gegeten.
Vond die dingen er maar onsmakelijk uitzien.
maryparty slachtafval is is ook avn het rund maar ik heb nog nooit gehoord dat amoniak van een rund afkomstig is
kookgraag: amoniak zit ook in pies (van het rund)
Dat bedoelt McDonalds dus met ons vlees is 100% rundvlees
Quote
@Harold:
Dat 100 % rundvlees moeten we dus ook met een korreltje zout nemen.
Het vlees is 100% rundvlees. Een hamburger bevat echter (blijkbaar) meer dan alleen vlees...
@Vamos Er wordt vleesafval gebruikt, dat kan van ieder beest afkomen.
Edit Anoek: Onnodig gequote in de reactie verwijderd. Klik hier voor de F.A.Q., reactie gewijzigd.
Waar het hem in dat clipje vooral om ging was dat het pinkslime niet als ingredient op de verpakking staat, en al helemaal de ammonia niet
Daarom hou ik het bij nuggets
Hoe is het gebruik van dit bij product in nederland geregeld dat het in de usa wordt toegelaten wil niet zeggen dat het hier minder streng is.
Maar het is wel een goede stap dat ze met het gebruik ervan willen stoppen
Na even wat ge-googled te hebben lijkt het er sterk op dat ze er al sinds afgelopen augustus mee zijn gestopt.
@HaroldHet lijkt me wel dat ze het per diersoort verzamelen en niet het kip/varken/koe afvalvlees door elkaar heen gooien (wat ook besmettingsgevaar oplevert)
Edit Anoek: Onnodig gequote in de reactie verwijderd. Klik hier voor de F.A.Q., reactie gewijzigd.
Quote:
Het verwerkte vlees is goedgekeurd door de Amerikaanse autoriteiten.
Als het $$$$ oplevert....
kan en mag alles...
@nxttrainJe moest eens weten:
klik (lezen onder kopje Levensmiddelenindustrie)
belachelijke praktijken...
Edit Anoek: Linkje van gemaakt, onnodig gequote verwijderd.
bij al die goedkopen eetketens is het denk ik beter dat je niet weet wat je eet;)
en niet alleen bij eetketens, bij alles wat in een fabriek wordt gemaakt
Quote
@ledi:
Alleen al de naam "Pink slime" oftewel "roze kwijl" . Gatver!
slime betekend slijm
alleen nog klinkt het dan niet veel beter.
het kan wel opgevat worden als kwijl tho.
Maar goed.. daarom ga ik niet meer naar de mc donalds... zelfs niet hier in nl...
Paar weken (misschien maanden) terug was er ook al een bericht over MC donalds dat de hamburgers bijna niet rotten.. door alle kutzooi die er inzitten..
Okee, het klinkt inderdaad smerig, maar schiet je er ook echt wat mee op nu het vlees het niet meer bevat? Super ongezond zal het wel niet zijn geweest, anders was ondertussen half Amerika wel ziek geworden.
Half amerika is ook ziek als je obesitas als een ziekte mag bestempelen
Wat is het probleem nou? Het is veilig en kennelijk smaakt het ook goed? Tuurlijk zetten ze het niet op de verpakking, gaan mensen trippen (zie reacties hierboven).
Mandarijnen in blik worden bijvoorbeeld ook ontveld met 'gootsteenontstopper'(NaOH)en 'zoutzuur' (HCL). Staat ook niet op het blik, want het klinkt natuurlijk allemaal eng, al die chemicaliën.
Maar als je dus NaOH en HCL bij elkaar gooit krijg je gewoon ongevaarlijk water en keukenzout wat je er weer uit filteren.
Inderdaad dus geen ingrediënt maar productieproces.
Als die fabrikanten dat erop zetten koopt niemand het meer, terwijl het een prima product kan zijn dus. Dan zou dus of het publiek meer geleerd moeten worden over de chemicaliën en productieprocessen om een goede mening te kunnen vormen of ze zetten het er niet op. We gaan mensen niets opdringen dus... de mensen die het wel echt boeit wat ze eten kunnen het opzoeken.
.. en de onverschillige meerderheid eet gewoon tot dat de media weer even wat 'spectaculairs' meldt en men roept vies! gevaarlijk! schande! ..en weer onwetend (iets anders) door eet.
Die fabrikanten zetten het er niet op omdat het daadwerkelijk slecht is, maar omdat het publiek het niet snapt. ..en wat men niet snapt vind men maar eng. Het zou op zich wel netjes zijn als de fabrikanten op hun websites wel het hele productieproces uitleggen in context. Gelukkig doen veel fabrikanten dat ook en bieden ze ook rondleidingen aan zodat je echt weet wat je eet.
@BDGDH: Groot gelijk.
Ik ga niet naar McD, maar niet omdat ze daar verwerkt vlees gebruiken, maar omdat ik het te duur vind voor wat je krijgt.
@BDGDH:
denk dat ontwetendheid inderdaad het grootste probleem is. Al moet ik toegeven dat het filmpje van jamie mij ook de rillingen bezorgd. Maar ja ik ben dan ook geen voedingsspecialist. ik ga er overigens niet minder van eten.
@Mamsie: superprogramma
Natuurlijk worden er allerlei restafval in dat soort voedsel verwerkt. Da's ook veel goedkoper dan iedere keer 'n rund slachten, 'n stukje eraf halen en de rest dumpen.
't Is ook beter dat alles van 'n rund gebruikt word. Anders is het best zonde. Een rund slachten voor z'n dijbeen en de rest weggooien...
Gatver de gatverdamme, zeg! Ik ben blij dat ik heel lang geen vlees meer eet! Nu at ik sowieso nooit hamburgers, worsten, gehaktballen en frikando's. Ik heb altijd gevoeld dat het ondefinieerbare vlees niet goed was. Je weet niet wat erin zit en dat vond ik al genoeg om het niet te eten! Dan is mijn gevoel hierover toch juist geweest.
Nou Alev, je mag van mij die troep lekker verorberen, maar mij niet gezien. Het afval konden ze ook gebruiken voor honden die eten dat soort vlees wel. Maar die vieze rotzooi er in doen is zelfs voor honden te vies!
Nog een reden om nooit naar de mac te gaan.
Ik heb in een keer zo'n zin in een hamburger, ga zo denk ik maar even langs de mac
Zojuist bovenstaand filmpje en 2 daaraan gerelateerde filmpjes (die met die roze smurrie en donkergrijze pap met witte stukjes) laten zien aan mijn zoon (want aardappels, groente en n eerlijk stukje vlees vond hij altijd "vies" en Mac Donalds niet). En hem vervolgens de vraag gesteld of hij het eten wat mama altijd klaarmaakt nog steeds zo "vies" vond...
En dan gooien ze er ook een partijtje zout overheen..
Dan toch maar naar Burger King...
Alev: Van een rund wordt alles gebruikt, zelfs de botten, want daar kan je bouillon van maken en lijm.
Het is alleen dat ze dus alles geschikt willen maken voor menselijke toepassingen.
Dus het voor meer geld willen verkopen dan dat het eigenlijk waard is.
Tsja, wat er ook inzit: die hamburgers blijf ik toch wel eten, veel te lekker om niet een keertje te laten staan!
Quote
Vailan:
Dan toch maar naar Burger King...
Hihi
Ik vind het wel lekker
@BDGDH: mandarijnen zijn tegenwoordig het hele jaar door te krijgen, dus waarom zou je ze uit blik eten?
Je gaat niet dood als je die velletjes eet.
nu hakken we wel op McDonalds, maar doet de rest van de vleesindustrie dat niet ook, en het lijkt onsmakelijk, maar het vlees wordt er houdbaarder van, waardoor er minder dieren moeten worden opgeofferd aan de vraatzucht van de mens, en niets wijst erop dat het vlees er minder gezond van wordt, ondanks dat wij het onsmakelijk vinden....
BLEEEEE
Gelukkig ben ik vegetarisch
Om hier te kunnen reageren moet je lid zijn.
Meld je
nu aan.
Login via: