Studenten moeten konijn doden en eten
Nieuwe leden van een Leuvense studentenvereniging moeten bij wijze van ontgroening een konijn grootbrengen, vermoorden en opeten. Dierenrechtenorganisatie GAIA heeft hierover een klacht ontvangen. "Als dit klopt, heeft dat niets te maken met studentikoos vertier, maar betreft het ernstige en strafbare feiten", zegt voorzitter Michel Vandenbosch. Eerstejaarsleden van studentenclub Reuzegom moeten een semester lang zorg dragen voor hun toekomstige hapje. Daarna gaan ze de konijnen met z'n allen opeten. Vandenbosch vindt het ritueel 'psychopatisch'. De Katholieke Universiteit Leuven keurt dierenmishandeling af en gaat een onderzoek instellen, meldt de Belgische krant Het Laatste Nieuws.
Gerelateerde artikelen
heb hiervoor even een account aangemaakt.
sinds wanneer is het dieren mishandeling om een konijn vet te mesten en vervolgens in groeps verband op te eten.
dus 1000de koeien op een dag geslacht is geen dieren mishandeling ?
en volgens de katholieke geloofs wijze werden vroeger daar ook wel lammetjes ge,overt.
hoor je ze ook niet over
wordt je toch geen lid van die studenten vereniging het is toch te gek voor woorden hoe krijgt iemand is zijn brein verzonnen zo iemand moeten ze op sterk water zetten en tentoonstellen
echt, er is niks mis met dit. als ik zelf kon villen had ik allang zelf een paar konijntjes klaargemaakt voor mezelf.
Wat is er mis met het grootbrengen van een konijn en dat dan slachten? Alle veeboeren ook maar de cel in omdat ze exact hetzelfde doen? En wij erbij als helers omdat we het grootgebrachte en vervolgens geslachte dier als biefstuk kopen en opeten?
Als de slacht netjes gebeurd heeft dat konijn het waarschijnlijk beter gehad dan een kistkalf of plofkip. Zeker als die ook nog eens halal geslacht worden.
Maar blijkbaar mag je wel lekker een stukkie vlees eten, zolang je maar niet weet waar het vandaan komt en hoe e.e.a. in zijn werk gaat.
ik denk dat het hier meer gaat om het aspect dat ze eerst een hele tijd voor het konijn moeten zorgen en daarna hem dus gaan opeten. daarbij vind ik een konijn toch wel heel wat meer huisdier dan een koe...
Quote
@rickboty117:
echt, er is niks mis met dit. als ik zelf kon villen had ik allang zelf een paar konijntjes klaargemaakt voor mezelf.
Daarvoor hoef je ze niet te villen
Echt weer zo'n dierenrechtenorganisatie ten top; niet kijken naar het totaal plaatje, zoals hoe het konijn leeft in de tijd dat het grootgebracht wordt of hoe de slacht plaatsvindt, maar meteen alles veroordelen. Terwijl in de veeteeltindustrie exact hetzelfde gebeurd. En dan maar klagen dat niemand hen nog serieus neemt.
Zo leer je in ieder geval respect te krijgen voor hetgeen je eet.
Dat is anders dan al die mensen die wel vlees eten maar niet willen weten waar het vandaan komt. Vlees moet vooral niet op een dier lijken. Kip wordt verkocht als kipfilet, bouten etc. maar zelden meer als hele kip. Kop en poten mogen zeker niet meer zichtbaar zijn.
Ik denk dat de Dierenrechtenorganisatie GAIA eens moet gaan kijken hoe ze kreeft klaar maken.
Denk dat er niks mis is, maar een konijn slachten moet je kunnen.
Als je dat niet kunt, is het doden van het konijn dierenmishandeling.
@Kristel:
Wat is er mis met een kreeft leren zwemmen in een pan??!!
Laatste edit 26-03-2013 09:21
veel studenten die er niets fouts in zien
Dit kan echt niet !!!!!!!!!!!!!!
Edit Sjaak: Overtreding v.d. regels, reactie gewijzigd. Hoofdletters.
goed idee van die studenten!
en de dierenrechtenorganisatie GAIA zou dit moeten promoten!!
Je kunt beter lid worden van een studie studievereniging dan de falende studentenverenigingen.
Een konijn slachten is geen misdrijf, maar is ook niet echt nodig.
Quote
@Kristel:
Ik denk dat de Dierenrechtenorganisatie GAIA eens moet gaan kijken hoe ze kreeft klaar maken.
Een kennis van mij heeft een restaurant hier, als hij kreeft bereidt dan gaat die niet levend de pan in
Hij steekt een puntig, scherp mes in de hersenen van de kreeft die onmiddellijk dood is. Dan pas gaat hij de pan in..
.
Overigens zie ik er geen kwaad in om een zelf grootgebracht konijn te bereiden en op te vreten, je weet dan immers dat het beest een goed leven gehad heeft, (als het goed is). Ik heb mijn vader vroeger altijd geholpen met het slachten van kippen en konijnen, niks mis mee..
Laatste edit 26-03-2013 09:46
Tja, eigenlijk ben ik het wel eens met Alev. Het is absoluut niet nodig en ik denk ook dat er veel studenten zijn die moeite hebben met het slachten van een konijn waar ze een jaar lang voor hebben gezorgd. Maar het feit op zich: dus een konijn vetmesten, slachten (op humane wijze) en opeten: niks mis mee.
Mits de slacht volgens de regels is! (Daar heb ik bij een studentenvereniging mijn twijfels bij)
en er geen regels zijn tegen een als huisdier verkocht beest eten oid.
Is hier toch niets mis mee?
Als ontgroening is het wat ziek, maar wel leerzaam.
Als we al ons vlees zelf moesten slachten, zouden we heel wat minder dieren wegwerken met z'n allen!
De dierenrechten-organisatie hoeft hier niet te klagen, het zijn de mensenrechten-organisaties die moeten klagen.
Het is toch traumatiserend als je eerst voor zo'n lief beestje moet zorgen en vertroetelen, en dan vervolgens moet je de kop omdraaien.
Ik zou het niet kunnen.
De konijntjes merken er toch niks van.
Umpie: als je vlees wil eten, moet je ook consekwent zijn ...
het dier zelf verzorgen en doden hoort daar bij
Ik zie het hele probleem niet.
Hoeveel konijntjes verdwijnen er met de kerst niet in de pan? Lekker opeten,wat is er mis mee?
Het enige punt is wel, hoe gebeurt dat slachten? Snel en vakkundig of wordt het een gruwelijke slachtpartij door iemand die dat echt nog nooit gedaan heeft? In dat geval is het wel degelijk dierenmishandeling.
Umpie: Helemaal mee eens!
Umpie: Een konijn slacht je niet door hem de nek om te draaien, je neemt hem bij de achterpoten en laat hem ondersteboven hangen, door een of andere reactie zal hij niet spartelen.. Vervolgens sla je met een stuk staal, (b.v. een bandenlichter of een slijpstaal), met één welgemikte klap achter in de nek/achterhoofd. Het konijn is ofwel onmiddellijk dood, ofwel buiten bewustzijn, vervolgens open je de halsaders om hem uit te laten bloeden en slacht je hem verder tot panklare brokken... Heerlijk met ui en kruiden
@Tom-Servo schreef: niet kijken naar hoe de slacht plaatsvindt, maar meteen alles veroordelen.
---------------
Ja, maar ik houd juast mijn hart vast over het amateuristische gepruts dat plaats gaat vinden bij het slachten.
Ik heb dan ook medelijden met de konijnen die geslacht worden door mensen die dat voor de eerste keer doen,
Heeft inderdaad meer mee te maken dat het zielig is voor de studenten, buiten dat konijnen slachten niet echt passend is voor een ontgroening.
In het artikel staat ook iets over 'ernstige en strafbare feiten'. Aangenomen dat ze niet helemaal uit hun nek staan te lullen, ben ik wel benieuwd.
M'n moeder moest als jong meisje tijdens de oorlog een konijn ophalen bij een boer. Ze zal een jaar of 14 geweest zijn. Kort voor haar verjaardag. Ze dacht: misschien krijg ik het wel voor m'n verjaardag...
Bij de boer werd het beest uit het hok gehaald. De boer keek m'n moeder aan en zei: "Ach, ik doe het wel voor je" en het beest kreeg de behandeling hiervoor door SamuiAxe: beschreven.
Moeder kreeg voor haar verjaardag wanten van konijnenbont.
@Emmo: .. dus kreeg ze 'het konijn' toch nog
@allone: Beide gedeelten. Het konijn zelf was voor de pot.
Umpie: Als je dat traumatiserend noemt dan zouden er van mijn generatie heel wat getraumatiseerden rond moeten lopen! Wij hadden konijnen, kippen en zo af en toe een varken om te verzorgen en te mesten. Daar kwam ik iedere dag en ik hielp ook mee met slachten. Niks mis mee!
SamuiAxe: Tja....Ik wil niet persé zeggen dat alles toen beter was, maar je ging wel iets normaler met dieren om dan nu, vind ik. Ik zag letterlijk kuikentjes uit het ei komen, die moest ik iedere dag voeren en als het geen kippen, maar haantjes waren....nou, dan lagen ze een maand of drie daarna op mijn bord. En dat was lekker!
Maar nu is dat traumatiserend en zou je er mee naar de psychiater moeten of zoiets. De reactie in dat artikel zegt al genoeg: Het is psychopatisch om dat te doen.
Overigens vind ik wel dat de beestjes op een goeie manier geslacht dienen te worden. Als je dat niet kunt, dan wordt het echt wel dierenmishandeling en dat is niet nodig...
@Lennie: Mee eens, daarom beschreef ik uitvoerig de juiste methode om een konijn te slachten. Mocht iemand dit lezen en gebruiken om zijn konijn te slachten dan gaat het i.i.g. pijnloos....
.
Euh.. tenzij hij op zijn vingers mept, dat doet wel zeer
Laatste edit 26-03-2013 13:02
rare ontgroening, maar da's toch ook eigenlijk de bedoeling van een ontgroening.
Ik heb ook een keer een konijntje klaargemaakt.... Beestje kwam daarna elke dag terug voor meer
Quote:
Slachtkonijnen zitten met groepen in draadgazen kooien. Na 2 1/2 maand worden de konijnen geslacht
lees hier Dus die hebben niet zoveel geluk als het konijntje dat een heel jaar mag leven
SamuiAxe: Ik dacht altijd dat je een konijn moest onthoofden en dan leeg laten bloeden(dit is tevens ook pijnloos).
Maar ik zie dit echt niet als dierenmishandeling, mits het diertje gewoon een goed leven heeft gehad tot de slacht.
ohja konijn is nog lekker ook
Zo lang het maar netjes gebeurt. Maar ik vraag mij af, weten die studenten het wel? Als mij achteraf verteld werd dat het dood moet zou ik echt trippen, na een band te hebben opgebouwd om het vervolgens te moeten doden gaat het mij te ver.
Quote:
na een band te hebben opgebouwd om het vervolgens te moeten doden gaat het mij te ver.
Het zit allemaal tussen de oren.
Er is niks mis mee om een konijn vet te mesten en daarna lekker op te eten.
Het verhaal van die studenten is vooral suggestief, wie zegt dat ze het beest niet op de normale manier zullen doden?
Een klap achter in de nek is idd de juiste methode.
De tegenwoordige generatie is idd niet vertrouwd met de dingen waar wij mee opgegroeid zijn.
Daar kunnen ze niets aan doen natuurlijk omdat tegenwoordig alles aan het oog onttrokken wordt.
Lekker zo'n konijntje, een nacht in een liter wijn laten inweken, met laurierblaadjes, kruidnagels, een of meerdere lepels stroop, rode gefruite uien en nog wat geheime ingrediënten een paar uur laten sudderen, je weet niet wat je mist!
Laatste edit 26-03-2013 16:07
Is het nu alweer kerst en tijd voor 'Flappie'?
Oh nee, Pasen...
dat noemen ze ontgroening....
wedden dat die studenten groen zien als ze de beesten moeten slachten
Om hier te kunnen reageren moet je lid zijn.
Meld je
nu aan.
Login via: