Wat eet jij vanavond |
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.117
|
@botte bijl: Heerlijk, zo'n slowcooker. Ik maak er soep in. Erwtensoep en bruinebonensoep. Geweldig! |
|
botte bijl Oudgediende
WMRindex: 90.820 OTindex: 39.086
|
boerenkool |
|
Minion Oudgediende
WMRindex: 82 OTindex: 22.639
|
scholfilet in botersaus met spinazie en aardappelen |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
Morgen op het menu: Bami, met gemarineerde stukjes kip en bamigroenten. Gebakken ei en kroepoek erbij. En morgenavond de riblap stoven, voor de hachee van woensdag, met gekookte aardappels en rode kool. |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.117
|
@HoLaHu: Klinkt allemaal heel erg lekker! Hachee..... ook weer eens doen. Alleen die rode kool hoort er bij ons niet bij. Dat heb ik één keer gedaan maar dat voegde eigenlijk niks toe. Ik ga morgen bij de groenteboer paddestoelen halen en die gaan dan met gehakt en een uitje bij de pasta. Dat wordt weer een feestje! 🍄🍷 |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
@Mamsie: Meningen en smaken verschillen...wij zweren bij de rode kool! De friszoete smaak van de rode kool met appeltjes combineert zó lekker met de ietwat neutrale smaak van de aardappels en het kruidige van de hachee...Hmmmm.. |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.117
|
@HoLaHu: Haha, iedereen mag lekker zelf uitmaken wat ie het lekkerst vindt en dat is helemaal prima! Ik heb voor morgen een pond flinke spruiten en ik zit nu al vóór te genieten bij de gedachte alleen al. Klein vleesje erbij en lekkere aardappelen, wát wil een mens nog meer! |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
@Mamsie: Ik ben helaas geen liefhebber van spruitjes...Ik lust ze wel, maar niet als alleen spruiten,met aardappels en een stukje vlees. Er moet wat bij, wat variatie. Als ik spruitjes maak dan doe ik dat meestal zó: Ik kook de spruitjes beetgaar, zo'n 8 tot 10 minuten. Dan afgieten. In de tussentijd, en van tevoren, heb ik al gehaktballetjes gedraaid van 250 gram gekruid half-om-half gehakt, een half bakje champignons gesneden, een uitje gesnipperd en een zakje voorgekookte krieltjes paraat. Bak de aardappeltjes, voeg na 5 minuten de ui toe en daarna de champignons. Bak tegelijkertijd de gehaktballetjes ter grootte van soepballetjes in een andere pan. Als het allemaal klaar is doe je alles bij elkaar in één pan. Spruitjes erbij en goed doorwarmen en klaar. |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@HoLaHu: Zo jij het maakt, daar hebben wij in Den Bosch een uitdrukking voor: "Zo makte unne drol stront nog lékker! |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.117
|
@HoLaHu: Ik kom morgen bij je eten! |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
@Mamsie: Nee, want morgen eten we hachee met rode kool en aardappels, weet je nog?? Mijn kinderen waren ook niet echt dol op spruitjes, maar toen ik ze dit voorschotelde hebben ze echt gesmuld! Ik heb ooit een paar pannen gekocht op de ZuidNederlandse Beurs en daar kreeg ik dit recept bij. Ik heb het sindsdien nog vaak gemaakt! |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
@KhunAxe: Hier zeggen we, en ik heb het mijn Opa meermalen horen zeggen: Zo kunde ne stront nog wel lekker moake.. |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@HoLaHu: Dat heeft precies dezelfde betekenis, is een lichte variant |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
|
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.117
|
@KhunAxe: Hier zeggen we : daarmee kan je een oud wijf nog lekker maken. Ook een goeie toch! |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
@Mamsie: Da's een belediging voor ouwe wijven! |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.117
|
@HoLaHu: Mwahhhh... ik voel me niet beledigd hierdoor, haha! |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.015 OTindex: 93.491
|
@Mamsie: waarschijnlijk ben je geen oud wijf |
|
venzje Oudgediende
WMRindex: 22.620 OTindex: 7.915
|
@HoLaHu: Spruitjes moet je helemaal niet koken, die moet je bakken! Er zijn sowieso maar weinig groenten die gekookt lekkerder zijn dan gebakken, daar heeft Eetschrijver gelijk in: probeer vooral zijn eenvoudige spruitjescurry eens. Je hebt echt geen idéé dat het om dezelfde groente gaat als die gekookte stinkdingen. Laatste edit 03-12-2020 09:34 |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@venzje: Beetgaar gekookte spruiten met een snuifje nootmuskaat? Een traktatie!! (Hard)gekookte eieren ruiken ook niet erg smakelijk, toch worden ze met miljoenen tegelijk gegeten |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.117
|
@venzje: Ze stinken helegaar niet! Alleen moet je ze niet te lang koken tot ze papperig zijn! En het is handig om op het deksel wat kaneel te strooien, dan ruik je helemaal niks tijdens het koken. En dan kan je genieten van de delicate smaak van deze heerlijke vitaminebommetjes! |
|
Beereekhoorn Oudgediende
WMRindex: 1.250 OTindex: 10.037
|
@venzje: @KhunAxe: spruitjes ruiken heerlijk en zijn ook een tractatie op te eten, 6 minuten koken afgieten en met een klontje boter warm zetten tot de piepers gaar zijn onderwijl een heerlijk botersausje maken en smullen maar.... Laatste edit 03-12-2020 11:08 Laatste edit 03-12-2020 11:09 |
|
venzje Oudgediende
WMRindex: 22.620 OTindex: 7.915
|
Ja kijk, ik ben niet zo'n aardappeleter, dus daar ga je al. Ik heb zelf mijn kinderen spruitjes leren eten door spruitjestaarten te bakken. Die hebben ze altijd met smaak verorberd. |
|
allone Oudgediende
WMRindex: 52.015 OTindex: 93.491
|
|
|
venzje Oudgediende
WMRindex: 22.620 OTindex: 7.915
|
@allone: Oei, ik doe altijd maar wat! Eens kijken... Meestal maak ik een korstdeeg, waar ik dan ook iets van kruiderij in mee kneed. Rozemarijn bijvoorbeeld. Je kunt ook simpel kant-en-klare plakjes bladerdeeg of quichedeeg gebruiken, maar in mijn ervaring is een zelfgemaakt korstdeegje nauwelijks meer werk. Wel met een vork flink wat gaatjes in de deegbodem prikken! Als vulling wat gerookte spekblokjes uitbakken en op het laatst de gehalveerde spruitjes even meebakken. (Als vegetariër kun je het laten bij het in olijfolie wokken van de spruitjes. Ik zou me kunnen voorstellen dat wat gekookte linzen erdoorheen misschien ook lekker zijn. Rode bijvoorbeeld.) Wat kruiden naar smaak erdoor husselen (verse tuinkruiden, provençaalse kruiden, net wat je lekker lijkt), in het met deeg beklede bakblik storten met een paar geklutste eieren erbij. Soms doe ik er ook wel stukjes rode paprika door, dat staat fleurig. Met (altijd lekker!) of zonder geraspte kaas erover een half uurtje in de oven. In plaats van spruitjes kun je trouwens vrijwel elke willekeurige groente in zo'n taartje mikken, lekker wordt het altijd wel. Het is bij ons een beproefde methode om kleine restantjes groente weg te werken. Vlees hoeft er niet in, maar zo ja, dan kun je je laten leiden door wat je toevallig hebt: kip, ham, spekjes, salami, alles kan. Laatste edit 03-12-2020 11:54 |
|