In het Zweedse Malmö gaat op het einde van de maand het Disgusting Food Museum open. Het museum wil de bezoeker helemaal niet choqueren maar ziet het juist als zijn missie om de kijk van de mens op voedsel te verbreden en om hem de praktijk te laten ondervinden dat "walging cultureel en contextueel verbonden is".
Het museum, dat de deuren opent op 29 oktober, huisvest 80 van 's wereld meest 'walgelijke' etenswaren. Onder de tentoongestelde voedselwaren vind je bijvoorbeeld eeuwenoude kazen zoals de Sardijnse Casu marzu (die men zo lang laat rijpen tot de larven van de kaasvlieg er in nestelen), uiterst geurige vruchten, zoals de Thaise doerian, of een sterk ruikende delicatesse als surstömming, gefermenteerde haring uit Zweden. Maar in het museum vind je evengoed exotische tofoe of geurige dranken zoals de drie penisen likeur, een infusie op basis van penissen van zeehond, rendier en Cantonese Chinee hond - het drankje wordt ook wel Chinese viagra genoemd. "Ik dacht dat het interessant zou zijn om juist niet een museum te wijden aan het mooiste of lekkerste eten, maar aan 's wereld meest walgelijke eten", zegt museumcurator Samuel West tegen Lonely Planet. "We hopen dat het museum kan bijdragen tot een groeiende interesse vóór en aanvaarding van meer ecologische duurzame eiwitbronnen, zoals insecten", aldus nog Samuel West.