Koken met WMR-leden |
nietmeer
|
Gevulde Porta BellaNeem 1 Porta Bella per persoon, hol hem voorzichtig uit met een lepel. Neem een eetlepel zachte geitenkaas perpersoon en meng deze met een klein snufje bieslook. Vul de Porta Bella hiermee tot net iets onder de rand. Snijd van een tomaat flinterdunne reepjes en kruid deze licht met verse peper en een klein beetje verse knoflook. Leg dit mengsel boven op de kaas. Bestrooi dit alles met wat parmazaanse kaas en bak deze 20 minuten in de oven op 180 graden... Smakelijk!!! Tip: voor de liefhebbers kun je er ook nog hele dunnen reepjes bacon opleggen voordat je ze gaat bakken |
|
Jannick Oudgediende
WMRindex: 1.125 OTindex: 42.838 T |
*Wacht vol spanning* |
|
nietmeer Erelid
WMRindex: 346 OTindex: 3.556
|
Receptje voor Jannick, pannetje troep a La Elro.
Koop het volgende: UI (2 mooie, flinke, harde uien) Champignons (1 doosje is genoeg voor 2) Paprika (1 of 2) Basmati rijst (1 ons per persoon) knoflook (doe maar een teentje of 4 ofzo) Gehakt (ongeveer 1 ons per persoon) Boemboe van Conimex (Rendang Vlees bijv. tot 4 personen, daarna nog een boemboe pakken uit het schap)
snij de ui, paprika, champignons, en knoflook.
Doe ik een wok/koekepan wat olie en maak het HEET, kieper het gehakt erin en braad het aan, lekker uit elkaar trekken zodat je rul gehakt krijgt. Als alle gehakt zo ongeveer aangebraden smijt je de uitjes en paprika erbij, dit laat je even meebraaien. Dan de Boemboe openen en erdoorheen frunniken. Als dat een lekker prutje is het vuur laag zetten en de paddo's en knoflook toevoegen.
Neem een pan en giet er water in (ruim water) en breng dit aan de kook. Doe er een boullion blokje bij en wacht tot het kookt. Gooi nu de rijst (ongeveer 1 ons per persoon) in de pan en zorg dat het weer gaat koken. Laat het 8 minuten op zacht vuur doorkoken, afgieten in een grote zeef en terug in de pan ermee. 10 minuten laten staan in de pan met gesloten deksel (niet op het vuur uiteraard).
Schep tussentijds je prutje nog een aantal keren om en zorg dat het niet te hard gaat pruttelen.
Na de 10 minuten wachten op de rijst (rijst is traag) de hele handel op tafel en smikkelen maar.
Extraatje: Tijdens het pruttelen van je prutje er een scheutje ketjap doorheen kiepen is wel smakelijk. |
|
nietmeer
|
En de chutney uiteraard voor het bijeffect in de morgen |
|
Jannick Oudgediende
WMRindex: 1.125 OTindex: 42.838 T |
|
|
Jannick Oudgediende
WMRindex: 1.125 OTindex: 42.838 T |
*Heeft het gelezen* Dit gaat me nooit lukken |
|
Zuwe Oudgediende
WMRindex: 705 OTindex: 22.390
|
|
|
WMR-kok Oudgediende
WMRindex: 5.850 OTindex: 106.950 S |
Het is heel simpel Jannick, als je hulp nodig hebt!!! |
|
Jannick Oudgediende
WMRindex: 1.125 OTindex: 42.838 T |
Hmm, als iedereen me zou helpen, dan zou ik me nog afvragen of het wel zo smaakt als bij David.. Mag ik de ingrediënten wel halen wanneer ik het ga maken? |
|
Zuwe Oudgediende
WMRindex: 705 OTindex: 22.390
|
Ik denk dat je het tegen mij hebt? tuurlijk mag je het halen, graag zelfs, je weet winkels en mama zijn twee heel verschillende dingen..... |
|
Cee-N-Cee Oudgediende
WMRindex: 1.300 OTindex: 15.343 S |
@Elro, 4 teentjes knoflook? Damn |
|
DreamerTje Oudgediende
WMRindex: 1.305 OTindex: 19.848 T S |
Jaah, dat ga je lekker ruiken |
|
nietmeer Erelid
WMRindex: 346 OTindex: 3.556
|
samen koken is nog leuker dan alleen koken.. CnC, ja 4 teentjes erin maakt het lekker |
|
heraux Oudgediende
WMRindex: 9.537 OTindex: 27.258 T S |
Chili Chili Chili ! |
|
Jannick Oudgediende
WMRindex: 1.125 OTindex: 42.838 T |
Vanavond!!!!!!!! |
|
Zuwe Oudgediende
WMRindex: 705 OTindex: 22.390
|
[quote=ElrohirElensar] samen koken is nog leuker dan alleen koken.. We hebben lekker gegeten, ik heb een beetje toezicht gehouden, maar Jannick heeft gekookt, zeer goed, |
|
DreamerTje Oudgediende
WMRindex: 1.305 OTindex: 19.848 T S |
Roti met Kip Massala en Kousenband
Voor 8 stuks:
Voor de Roti: 500 gram zelfrijzend bakmeel - 1/4 rode peper - 1 teentje knoflook - zout - 6 el bloem - 3 el zonnebloemolie
Voor de Massala Kip: 8 kippenboutjes (of kleine drumsticks) - 1 gesnipperde ui - 4 el massala* - 7 el olie - 450 geschilde en in vieren gesneden aardappelen - 250 gram kousenband (of dunne sperzieboontjes** ) in stukjes van ca. 5 cm - 2 laurierblaadjes
Bereiding: Kneed voor de 'roti' het zelfrijzend bakmeel in een kom met 2,5 dl lauw water tot een samenhangend deeg. Laat het afgedekt met een theedoek ca. 30 minuten op een warme plaats rijzen. Pureer de rode peper met de knoflook (in een vijzel), kneed dit met 1 theelepel zout door het deeg en vorm er dan 8 platte ballen van. Bestrooi het werkblad met bloem en rol de ballen met een deegroller uit tot ronde deeglappen. Verhit 1 theelepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de roti in ca. 2 minuten aan beide zijden lichtbruin. Bak zo nog zeven roti's.
Bestrooi voor de 'kip massala' de kippenboutjes licht met zout en wrijf ze in met een mengsel van knoflook, ui, peper en massala. Verhit de olie en bak hierin de boutjes in ca. 15 minuten rondom bruin. Voeg dan 2 dl water toe samen met de aardappelen, kousenband en het laurierblad. Laat het geheel 30-40 minuten stoven tot de aardappelen en kip goed gaar zijn. Voeg als het vocht te veel inkookt eventueel nog wat water toe. Verwijder de laurierblaadjes en breng op smaak met zout. Serveer de kip massala op of bij de roti.
* Kruidenmengsel (Surinaamse of Indiase winkel). ** Haricots verts. |
|
kiertjee Senior lid WMRindex: 108 OTindex: 105 Wnplts: Etten-leur S |
@ dreamertje waar heb je dat vandaan ik heb een surinaams hindoestaans meisje en ik heb gisteren roti gegeten, maar roti maken ik eggt heel moeilijk geloof mij |
|
DreamerTje Oudgediende
WMRindex: 1.305 OTindex: 19.848 T S |
Neej cker niet. Ik heb het ook al 'n keer gemaakt, en het is doodsimpel!! Het is 'n soort van pannenkoekje die je echt snel moet bakken en ook niet te heet, anders bakt het aan.. |
|
kiertjee Senior lid WMRindex: 108 OTindex: 105 Wnplts: Etten-leur S |
ik vind het zooo moeilijk maar heb jij het met vulling gedaan of zonder? |
|
DreamerTje Oudgediende
WMRindex: 1.305 OTindex: 19.848 T S |
De roti? Gewoon, zonder vulling.. Want die roti is 'n dun "dingetje" waar je dan later de vulling in doet, als het namelijk al gebakken is.. |
|
kiertjee Senior lid WMRindex: 108 OTindex: 105 Wnplts: Etten-leur S |
mijn moeder doet er een soort van vulling in,, anders is het geen eggt surinaamse roti zegt ze dan,, maar ik vind het zo moeilijk om die roti mooi rond te krijgen net als zij,, |
|
DreamerTje Oudgediende
WMRindex: 1.305 OTindex: 19.848 T S |
Anders snij je de roti eerst in een rondje en bak je ze dan Maar goed, ik doe het zonder vulling.. Volgens mij is het dan wel echte surinaamase roti, maar ja.. Ik ben niet surinaams.. |
|
kiertjee Senior lid WMRindex: 108 OTindex: 105 Wnplts: Etten-leur S |
ikke wel |
|
nietmeer
|
Ljubinka's Tarator men neme: voor 2 personen... 1 komkommer 1/2 liter yoghurt (liefst Bulgaarse of Turkse) plus minus 3 a 4 teentjes knoflook paprikapoeder peper zout azijnDe komkommer raspen met een grove rasp en uitlaten lekken in een vergiet... In een kom de komkommer geduldig door de yoghurt scheppen... langzaam op smaak brengen met de geperste knoflook, de peper, zout eventueel een beetje azijn... op het laatst paprikapoeder (het liefst 'ljuta'-'hot') toevoegen, pas op voor klontjes... ijskoud serveren, naast bijvoorbeeld hoofdgerechten als sarma en of dolma's, gevulde paprika's en/of aubergines, moussaka van aubergine's en/of aardappelen etcetera... Tarator is geen vervanger van de Salade, die onmisbaar is in de Balkankeuken die ik ken... Sopska Salata past er goed bij... Prijatno! Eet Smakelijk! |
|