Pearlybump Waterkonijn in de stoof Men neme vier panklare waterkonijnen, uitgesneden en ontdaan van poten, kop en staart. Verder, een stevige klont boter (tien eetlepelscheppen), kopje zure room, wat azijn, uitjes of sjalotten, knoflook, een flesje trappist, en een reep vers spek. Beetje kruiderij als tijm en rozemarijn, een heel klein tikkie van dat laatste, erbij, wellicht een schep honing, altijd lekker voor bij te werken. Mik een vijfde van de boter in een passende stoofpan, braad de lappen vlees lichtjes bruin. Snij het spek in smalle repen en mik het erbij. Meng intussen de resterende boter en andere bende, behalve de zure room en azijn, door elkaar en mik daar ongeveer de helft van bij het vlees. Bij de andere helft meng je de zure room en (wijn)azijn, een paar scheuten, niet te veel want er zit al een flesje trappist in Dit laat je lekker staan en laat het waterkonijn onder toezicht zwemmen, niet laten aankoeken en geregeld bevloeien met het vocht in de pan. Indien ze zowat gaar zijn, zie het als een klein kippetje, de rest van de mix erbij, minuutje of tien nog pruttelen en met wat gebakken piepers en witlof uit de oven zit je gebeiteld |