Koken met WMR-leden |
nietmeer
|
Schillen? |
|
nietmeer Oudgediende WMRindex: 1.656 OTindex: 9.237
|
Quote Cootje68: Schillen? |
|
nietmeer
|
Ik mis nog een paar essentiële ingrediënten |
|
nietmeer Oudgediende WMRindex: 1.656 OTindex: 9.237
|
Quote Kpuc: Ik mis nog een paar essentiële ingrediënten Ja, ik mis nog een beetje Mmore en Voogeltje. Die was ik vergeten |
|
nietmeer Oudgediende WMRindex: 1.656 OTindex: 9.237
|
Een klein beetje Reema erbij kan ook wel. Smaakt volgens mij prima bij elkaar! Dit was toch de bedoeling van het topic? Koken met WMR-Leden.... |
|
nietmeer
|
Een paar uitgeknepen LM's Maar die gewassen amazones, dat klinkt erg goed |
|
nietmeer Oudgediende WMRindex: 1.656 OTindex: 9.237
|
Quote Kpuc: Een paar uitgeknepen LM's Maar die gewassen amazones, dat klinkt erg goed die heb ik bewust weggelaten want er is er maar 1. Die moet eerst weer zorgen voor meer LM's... |
|
nietmeer
|
Technisch gezien zou dat ook wel zonder kunnen maar dat lijkt me lastig plassen |
|
nietmeer Oudgediende WMRindex: 1.656 OTindex: 9.237
|
Quote Kpuc: Technisch gezien zou dat ook wel zonder kunnen maar dat lijkt me lastig plassen ja, lastig denk ik ja... |
|
Runalf Senior lid WMRindex: 62 OTindex: 848 Wnplts: Middelburg
|
LM neemt het wel erg letterlijk |
|
nietmeer Oudgediende WMRindex: 1.656 OTindex: 9.237
|
Quote Runalf: LM neemt het wel erg letterlijk O, was dat niet de bedoeling dan??? |
|
Runalf Senior lid WMRindex: 62 OTindex: 848 Wnplts: Middelburg
|
denk het niet , maar mocht je je recept toch waarmaken, mag ik dan ook een hapje proeven? lijkt me wel apart |
|
nietmeer
|
Koude pasta salade
Nodig: Fusilli pasta paprika komkommer ui augurk (kuhne) kaas fetakaas hamreepjes og geroosterde kipreepjes tomaat kruidenkaas yoghurtmayonaiseBereiding: Snijd alle groentes en kaas in kleine blokjes of reepjes. Kook ondertussen de pasta gaar.
Als de pasta afgegoten is meteen weer terug in de pan en twee eetlepels kruidenkaas er doorheen roeren! Daarna ietsjes af late koelen (niet te lang!)
Past en andere ingrediënten door elkaar roeren met de mayonaise. Koud serveren!
Eet smakelijk! |
|
nietmeer
|
Had dit niet kunnen heten: koken met Cootje |
|
nietmeer
|
Quote positivily: Had dit niet kunnen heten: koken met Cootje Hoop nog steeds op nieuwe recepten van andere leden Maar op dit moment lijkt het idd nogal veel op een monoloog hier! |
|
nietmeer Erelid
WMRindex: 217 OTindex: 5.548
|
Spitskool met rijst en pindasausMen nemen rijst, gesneden spitskool en pindasaus Tijdens de rijst koken, de pindasaus maken. Als de rijst klaar is even laten staan. Als de rijst even staat, de spitskool roerbakken in een klein beetje olijfolie, wel beetgaar houden. Rijst, spitskool en pindasaus op je bord doen en door elkaar doen, ontzettend lekker Je kan hierbij eventueel een kipfile of een hamlapje doen, ook erg lekker met de pindasaus erbij Eet smakelijk |
|
nietmeer
|
klinkt Goed! |
|
nietmeer Erelid
WMRindex: 217 OTindex: 5.548
|
Ik zal vandaag nog het recept voor aardbeiensoep posten.....het is niet een soep, maar een nagerecht, vooral lekker in de zomer |
|
nietmeer Erelid
WMRindex: 217 OTindex: 5.548
|
Cootje Dat van de spitskool is niet veel werk, maar wel ontzettende lekker |
|
Martijn1994 Senior lid WMRindex: 287 OTindex: 1.366 Wnplts: Wnplts S |
Broodje ei
benodigdheden: 1 ei 1 zacht bolletje mayonaise
Kook het ei hard. Laat het afkoelen. Snijd het vervolgens in plakjes en leg de plakjes op het opengesneden bolletje. Smeer er wat mayonaise op en klaar is je heerlijke broodje ei!
|
|
nietmeer Erelid
WMRindex: 346 OTindex: 3.556
|
Pannekoeken a la Elro1 pak pannekoeken mix 4 granen 1 pak pannekoeken mix speciaal 10 eitjes van het kippetje ?? melk 2 bruine biertjes, nagistend op fles 1 scheut olijfolie 2 theelepels zout Gooi de inhoud van de pakken in de beslagkom, voeg het zout toe.. prik de mixer erin en mix dit alvast (standje 1, anders is je keuken een witte warzone geworden), breek de eitjes in een maatbeker ofzo. Zet de mixer weer aan en giet er melk bij.... niet teveel, er moet nog meer nattigheid in;) Als je een soort dikke pap hebt gooi je (voorzichtig) de inhoud van de flessen bier erbij. Gaat lekker schuimen, niks aan de hand. Gooi dan ook al die toktokeitjes erbij.. blijfen mixen... nu aanvullen met melk tot je een mooi beslag hebt. Als laatste een goeie scheut olijfolie erin en klaar is je beslag. Om klontering te voorkomen is het wel zaak dat het toevoegen van de nattigheid en de kippeeitjes vlotjes achter elkaar gebeurt en dat je goed met de mixer door de kom blijft klotsen. Boter in de pan en bakken maar Eet smakelijk p.s. Vergeet niet de specials te maken. Met kaas of spek of natuurlijk de heerlijke pannekoek flambee met Grand Marnier (rood), Drambuie of Cointreau |
|
nietmeer Erelid
WMRindex: 217 OTindex: 5.548
|
Aardbeiensoep (Nagerecht) Dit maken voor het dinerDit kan overigens heerlijk smaken, na de overheerlijke pannekoeken van Elro Nodig: Aardbeien voor vier personen een bakje van 500gr. Poedersuiker Balsamicoazijn Bekertje slagroom Suiker mintblaadjes Blender of keukenmachine Maak de aardbeien schoon en haal de roosjes eraf. Doe de aardbeien in de blender of keukenmachine (hou een aantal aardbeien achter) Maak de aardbeien fijn tot een prutje. Voeg er poedersuiker naar smaak toe. Doe er één theelepeltje balsamicoazijn bij (dit haalt de smaak van de aardbei meer naar voren) Meng dit nogmaals goed door elkaar. Verdeel dit over vier ijscoupes Zet het in de koelkast Als het diner klaar is, slagroom maken. Achtergehouden aardbeien in plakjes snijden en deze verdelen over de ijscoupes (even door de aardbeiensoep roeren) Toefje slagroom erop en afmaken met een mintblaadje Heerlijk fris voor in de zomer Eet smakelijk |
|
nietmeer Erelid
WMRindex: 346 OTindex: 3.556
|
Bananencreme (nagerecht, voor het voorgerecht te maken als je het nog kan volgen.) Benodigdheden per persoon (voor meer personen gewoon doortellen ) en een blender. 2 rijpe bananen het sap van 1 citroen 1 eetlepel kristal suiker 1 scheut koffiemelk Ontdoe de bananen van hun gele jasje en snij deze in mootjes van een centimeter of 2 a 3, rag de citroenen over de citrus pers tot ze al hun sapjes gegeven hebben. Doe in de blender het sap de koffiemelk en de suiker, start de blender en begin met het toevoegen van de bananestukjes. Goed doorblenden in schaaltjes doen en in de koelkast zetten. Na het eten... Eet smakelijk wederom... pas op... dit is geen toetje voor als je jezelf al helemaal hebt volgestopt met eten. Het is nogal machtig spul maar o zo lekker |
|
gothic Erelid
WMRindex: 1.818 OTindex: 5.537
|
Spinazieschotel uit de oven Bak het gehakt rul in een koekenpan. Kook de aardappelen tot ze gaar zijn, giet ze af, laat ze droog koken en stamp ze fijn. Verdeel het gehakt over de bodem van een ingevette ovenschaal. Doe daarop de gestampte aardappelen. Verdeel de bevroren deelblokjes spinazie er over. Giet de slagroom over de spinazie. Strooi de geraspte kaas over de schotel. Zet de schotel 30 minuten in de voorverwarmde oven op 225 graden
Gevulde kastanjechampignons met kruidenkaas Wrijf met keukenpapier de champignons schoon. Haal de steeltjes uit de champignons. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de kruidenkaas in een schaal of bord, maak het een beetje los zodat het geen klont meer is, snipper de ui erdoor. Vul de champignons met de kruidenkaas, strooi er wat geraspte kaas over. Zet de champignons op een bakplaat zet ze ongeveer een kwartier in de oven.
|
|
chica Senior lid WMRindex: 409 OTindex: 559 Wnplts: amsterdam S |
Rocky Road (Snoep)Nodig: 10 marsh mallows 25 gram walnoten 200 gram pure chocolade 10 gram boter of margarine 50 gram rozijnen -Chocola au-bain-marie smelten (kom in pan met water) boter toevoegen, en roeren. pas op dat er geen water in de chocola komt. Marsh mallows in stukjes knippen Walnoten grof hakken Kom uit de pan halen Marsh mallows, noten en rozijnen door de chocola roeren Met 2 eetlepels bergjes van dit mengsel maken Op een platte schaal leggen 30 minuten in de koelkast laten opstijven. Lekkurrrr |
|