hr
jaargang -23 - laatste artikel 24-11 08:00 - 75421 artikelen -

Home
Forum
Lid worden

Leden
Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Login onthouden

Login via:
Wachtwoord vergeten.

Het Forum

· [MED] Mededelingen
· [SUG] Suggesties
· [M&S] Moppen/Spelletjes
· [CUL] Kunst & Cultuur
· [OFT] Offtopic
· [G&C] Games & Computers
· [WMO] Wat me is overkomen
· [VDS] Vragen des levens
· [POL] Politiek
· [CON] Consumenten forum


moppen en spelletjes - moppen en spelletjes - moppen en spelletjes


1 2 3 4 .... 49 50 51 [52] 53 54 55 112 113 114 115

Wat eet jij vanavond

17-12-20 10:47:59
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@allone: Nochtans is er een 'officieel' Italiaans gerecht: Spaghetti aglio e olio. Dit is simpel spaghetti met olie en knoflook, meer niet.. Het wordt door de minder bedeelden in Italië vaak gegeten.

18-12-20 02:33:34
allone
Oudgediende


WMRindex: 52.015
OTindex: 93.492
@KhunAxe: dan zit er toch olie en knoflook door?!
Ook de meer bedeelden in Italië eten hun spaghetti met minder saus dan wij in noord Europa doorgaans doen.

18-12-20 04:17:04
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@allone: Ja hoor, het is ietsje meer dan enkel gekookte spaghetti, maar het mag geen naam hebben :P

Mijn Italiaanse maten en ik hebben met enige regelmaat samen gegeten. Ze hadden net zoveel saus op hu bord als ik.. Dus weet ik eerlijk gezegd niet goed waar je dat vandaan haalt? 8O

18-12-20 04:47:56
allone
Oudgediende


WMRindex: 52.015
OTindex: 93.492
@KhunAxe: het mag wel een naam hebben, het is het verschil tussen droge spaghetti met niks en spaghetti met een andere smaak

.. Dat heb ik van Italianen die voor ons gekookt hebben; de echte Italiaanse spaghetti zoals ze die thuis aten. En dit waren Italianen met genoeg geld om alles te eten wat ze wilden :)

Laatste edit 18-12-2020 04:51

18-12-20 05:01:48
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 46.271
OTindex: 96.119
@KhunAxe:
Quote:
Dit is simpel spaghetti met olie en knoflook, meer niet.

Nou ja, met deze toevoegen kan je keistenen nog smakelijk maken!

18-12-20 05:35:55
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@allone: Hahahaaa... Een van mijn Italiaanse vrienden is zelfs miljonair, geen gein, en in Euro's, niet in Thaise Batjes :D

Dus die hoeft niet op een Euro te kijken, echt niet, hij heeft een paar jaar geleden op Samui een Villa, (Villa Tosti) laten bouwen, je kijkt je ogen uit 8O

Maar je ziet het niet aan hem af, hij is gewoon een hele aardige gast die nooit, maar dan ook nooit uit de hoogte doet, enkel omdat hij veel geld heef :nee

Maar goed, lang verhaal iets langer: Hij en de andere Italiaanse vrienden deden zich net zoveel tegoed aan de sauzen als ik, ze namen echt niet minder saus :nee

Hij is dus een van de mannen waarmee ik toen ik nog op Samui woonde met enige regelmaat een Italiaans vorkje prikte. Hij was ook een leerling mij.

@Mamsie: Ik heb 't weleens op hoor, maar omdat spaghetti van zichzelf een flauwe smaak heeft voegen knoflook en olie wel iets toe, maar echt lekker vind ik het niet.. Ik mis toch wel het e.e.a. zoals stukjes kip, kruiden etc... Het blijft saai vreten ;)

18-12-20 05:50:54
allone
Oudgediende


WMRindex: 52.015
OTindex: 93.492
@KhunAxe: We hadden het over wel of niet een toevoeging (saus of wat dan ook), die de smaak van rijst/spaghetti verandert, de hoeveelheid doet niet ter zake.
@Mamsie: precies, en daar ging het dus ook over :D

18-12-20 06:53:32
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@allone: Daar hadden we het niet over :nee We hadden het erover of spaghetti met enkel wat knoflook 4en olie lekker is.. En daar zeg ik volmondig NEE op :D

Wat ikzelf vaak doe is de spaghetti koken met een of twee bouillonblokjes van Knorr in het kookwater. Dan krijgt de spaghetti alvast wat meer smaak. ;)

18-12-20 07:17:59
allone
Oudgediende


WMRindex: 52.015
OTindex: 93.492
@KhunAxe:
Quote @allone:
ach ja, en met een 'sausje' kan men alles eten  ;) De meeste mensen eten noch hun rijst noch hun noedels zonder iets erbij.
:) :ja

18-12-20 07:28:04
KhunAxe
Oudgediende


WMRindex: 7.842
OTindex: 3.189
@allone: Er zijn er die rijst eten met wat suiker er doorheen geschept. Maar dat zijn mensen die heel weinig te makken hebben :(

Mijn broer, die een prima salaris heeft, is dol op een witte boterham, besmeerd met reuzel :r

Ach, zo hebben we allemaal wel wat ;)

18-12-20 15:59:30
Minion
Oudgediende


WMRindex: 82
OTindex: 22.639
rijstschotel met groenten, kip en mango

18-12-20 16:39:27
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 46.271
OTindex: 96.119
Nasi goreng op z'n Mamsies!

18-12-20 17:16:09
Minion
Oudgediende


WMRindex: 82
OTindex: 22.639
Mamsie goreng dus ;r

18-12-20 17:17:15
Minion
Oudgediende


WMRindex: 82
OTindex: 22.639
Mamsie goreng dus ;r

18-12-20 20:21:14
Beereekhoorn
Oudgediende


WMRindex: 1.250
OTindex: 10.038
Witvis, snijbonen en gekookte aardappelen

19-12-20 10:11:43
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 46.271
OTindex: 96.119
De gebruikelijke zaterdagse pizza maar deze keer met forel er op. Ik ben benieuwd!

Laatste edit 19-12-2020 10:12

21-12-20 11:28:15
venzje
Oudgediende


WMRindex: 22.620
OTindex: 7.915
Het was couscous, lamsworstjes en gestoofde groenten met baharat.

Laatste edit 21-12-2020 11:28

23-12-20 08:43:31
venzje
Oudgediende


WMRindex: 22.620
OTindex: 7.915
Ik had in een vlaag van verstandsverbijstering eens diepvriesplakjes pizzadeeg meegenomen. 'Misschien een keer handig, als ik geen zin heb om zelf deeg te maken.'
Gisteren heb ik er een goedgevulde plaatpizza mee gemaakt, met zelfgemaakte sugo, mozzarella, veel groente en dikke plakken salami.

Lang verhaal kort: de klei werd niet gaar. We hebben de inhoud van de bodem geschraapt en met grof brood opgepeuzeld. Dat was erg lekker, maar het diepvriesdeegexperiment is mislukt. (Of juist geslaagd, zo je wilt: ik weet nu tenminste zeker dat ik het beter zelf kan maken.)

23-12-20 08:46:28
allone
Oudgediende


WMRindex: 52.015
OTindex: 93.492
@venzje: .. en heb je enig idee waarom de zelfgemaakte wel 'werkt', en het diepvriesdeeg niet?

23-12-20 08:54:18
venzje
Oudgediende


WMRindex: 22.620
OTindex: 7.915
@allone: Ik weet wel waarom zelfgemaakt deeg het wel doet: omdat het goed is.

Waarom die plakjes niet werkten, daar kan ik alleen naar gissen. Ik vermoed dat gist (een levend organisme) niet zo goed tegen de diepvries kan. En gistdeeg dat niet rijst, wordt óf een plank, óf klei. In dit geval beide: de naakte randen waren van hout, en de rest weet je.

23-12-20 09:17:15
allone
Oudgediende


WMRindex: 52.015
OTindex: 93.492
@venzje: klinkt aannemelijk.. Toch zijn er genoeg mensen die ze gebruiken. Misschien is de mate van tevredenheid afhankelijk van wat je er mee doet.. en hoe kritisch je bent..?!

Laatste edit 23-12-2020 09:17

23-12-20 09:46:27
venzje
Oudgediende


WMRindex: 22.620
OTindex: 7.915
@allone: Wie weet? Ik ben inderdaad vrij kritisch, maar wat ik gisteren had, lust volgens mij niemand.

23-12-20 10:39:49
allone
Oudgediende


WMRindex: 52.015
OTindex: 93.492
@venzje: ik heb ze ooit gebruikt over iets (peren) heen, en dat bleef vrij goed, lekker knapperig. Maar als je er iets op legt wordt het blijkbaar niets?!

23-12-20 10:44:52
venzje
Oudgediende


WMRindex: 22.620
OTindex: 7.915
@allone: Oeh, daar zou ik liever een andere deegsoort voor gebruiken. Korst- of bladerdeeg bijvoorbeeld.

23-12-20 11:50:29
Mamsie
Oudgediende


WMRindex: 46.271
OTindex: 96.119
@venzje: De rollen pizzadeeg uit de koeling van de super doen het naar mijn idee prima. Mijn pizza's zijn altijd heerlijk.

Je moet ingelogd zijn om te kunnen reageren!

1 2 3 4 .... 49 50 51 [52] 53 54 55 112 113 114 115

WMRphp ver. 7.1 secs - Smalle versie - terug naar boven