Wat eet jij vanavond |
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
@KhunAxe: Ik bedoel het niet betuttelend, maar als je geen insuline hoeft te spuiten dan moet je extra op je voeding letten. Frans kan dat door te spuiten zelf bijregelen, jij niet. Daarom is het best wel noodzakelijk dat je weet wat je eet. Maar je heb gelijk, ik zal me er niet meer mee bemoeien. |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@HoLaHu: Het gaat niet over mee bemoeien, maar het soms wat betuttelende daarin. Ik weet heus wel dat teveel aardappelen slecht voor mij zijn, zulke dingen. Aan gedacht dat ik juist strenger let op wat ik eet OMDAT ik het niet kan bijregelen met insuline? Heus lieve vriendin, ik let best wel op wat ik eet, maar zo heel af en toe een aardappel? Komop schat! Laatste edit 19-08-2020 23:59 |
|
botte bijl Oudgediende
WMRindex: 90.820 OTindex: 39.086
|
@KhunAxe: volgens mij zat er in de oorlog veel minder worst in de soep |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@botte bijl: Dat hangt er vanaf over welke diersoort je het hebt. Tijdens de oorlog ging zelfs de hond in de pot. |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
@KhunAxe: Brood, aardappels, pasta , rijst, peulvruchten en fruit. Dat zijn de dingen die je suiker omhoog jagen. Buiten de verborgen suikers, zoals koek, snoep en andere bewerkte producten. Vlees, vis en groenten mag je bijna onbeperkt eten. Die bevatten nauwelijks koolhydraten. Nou hou ik erover op, we zitten hier op een "Wat eet je vandaag" blog. |
|
HoLaHu Oudgediende
WMRindex: 6.356 OTindex: 2.476
|
Het wordt vandaag voor de laatste keer bloedheet, dus iets kouds. Maaltijdsalade met sla, ei, gekookte krieltjes, gerookte kip en geroosterde pijnboompitten, met een Cesardressing. |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@HoLaHu: Kijk!! Dat klinkt beter dan linzensoep met prei en worst! |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
Wat ik eet vandaag? Euh, ik heb nog wat Massaman over en in de koelkast staat nog een bak met kip-groentesoep. Ik denk dus dat het vandaag een kliekjesdag wordt |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@KhunAxe: Update: Wan heeft besloten vandaag pizza's te maken voor de familie, (verjaardag broer), dus ik eet vanavond een lekkere pizza |
|
botte bijl Oudgediende
WMRindex: 90.820 OTindex: 39.086
|
@KhunAxe: hier wordt het 15 graden met regen en wind, dan wil een winterse soep er wel in |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@botte bijl: Ik heb snert gegeten terwijl het 35 graden was. Maakt mij geen donder uit, smaakt toch wel |
|
botte bijl Oudgediende
WMRindex: 90.820 OTindex: 39.086
|
@KhunAxe: snert uit blik, onverwarmd met ijsblokjes kan in de zomer heel verfrissend zijn |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@botte bijl: En daarna een lekkere nieuwe haring met slagroom! |
|
Jawel Oudgediende
WMRindex: 1.679 OTindex: 8.093
|
Een flinke kop hete snert hoort zomer en winter toch wel tot mijn favoriete ontbijtjes... Vooral die lekkere stevige (als mijn oma snert maakte kon je die letterlijk met mes en vork eten). |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.117
|
@Jawel: ow lekker, zelfgemaakte snerwtensoep heerlijk! Of bruinebonensoep, ook zo'n winterse heerlijkheid! Ook uit de eigen slowcooker. Da's beter dan al die,noodzakelijk koude, zomerliflafjes. |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
Laat ik die verdomde pizza te lang in de heteluchtoven. Hartstikke verbrand afbeeldingDan maar een kop soep, is niet anders.. |
|
Jawel Oudgediende
WMRindex: 1.679 OTindex: 8.093
|
@KhunAxe: Ziet er inderdaad niet meer echt smakelijk uit. |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@Jawel: Het is een internetplaatje, om eerlijk te zijn, maar het ziet er precies uit als de mijne. Nou ja, hebben de honden een mazzeltje |
|
botte bijl Oudgediende
WMRindex: 90.820 OTindex: 39.086
|
Heringstopf is toch echt meer voor- of hoofdgerecht afbeelding |
|
KhunAxe Oudgediende
WMRindex: 7.842 OTindex: 3.189
|
@botte bijl: Ach lieverd, snert is om tijdens koud weer te eten en ik vreet het gewoon bij 35 graden hitte. Er zijn vele gerechten die eigenlijk voor- hoofd- na- of bijgerecht zijn maar gewoon worden gegeten omdat ze lekker zijn, ongeacht wanneer dat is. Ik ben niet zo van de stempels, als ik het lekker vind vreet ik het gewoon wanneer ik er zin in heb Vanavond zal dat waarschijnlijk 'Pra Piauw Wan' worden, een zoetzure saus met brokken visfilet er in, heerlijk!! afbeeldingOverigens wordt heringstopf toch van zure haring gemaakt, niet de zoute? . Laatste edit 21-08-2020 02:27 |
|
Zuwe Oudgediende
WMRindex: 705 OTindex: 22.390
|
Koudesalade met oa broccoli en rode ui, blikje vis, kappertjes enzovoort |
|
Minion Oudgediende
WMRindex: 82 OTindex: 22.639
|
sambal boontjes met quorn en bami |
|
botte bijl Oudgediende
WMRindex: 90.820 OTindex: 39.086
|
@KhunAxe: van gepekelde haring, een variant die ik in Nederland nog nooit heb gezien |
|
Minion Oudgediende
WMRindex: 82 OTindex: 22.639
|
nasisaté met kroepoek |
|
Mamsie Oudgediende
WMRindex: 46.271 OTindex: 96.117
|
Gehaktbroodjes uit eigen keuken. |
|